Janasov Milán nyerte el a Siklósi Gyémánt Díjat

Baranya - szerző: KT

Siklós képviselő-testülete Janasov Milánnak ítélte az idei Siklósi Gyémánt Díjat, amit pénteken ünnepélyes keretek között adtak át az Őrsi Ferenc Művelődési Központban.

 

 

Siklós lakossága tett javaslatokat, hogy kik azok a most már nem csak középiskolát, hanem egyetemet végzett vagy főiskolára járó siklósiak, akik 2014-ben méltóak a minden évben átadásra kerülő, nem csak szimbólum, hanem az eszmei, a tartalmi és a lelki értéket is hordozó Siklósi Gyémánt Díjra. Az elismerést második alkalommal adták át.

 

A döntés súlya nagy teher, mert egy város adja – mondta dr. Marenics János polgármester a siklósiak ajánlása alapján a képviselő-testület által Janasov Milánnak ítélt díj átadásakor.

 

A siklósi fiatalember az ELTE Természettudományi Karának fizika szakán végzett, jelenleg a biofizikus mesterképzésén vesz részt. Tanulmányai és tudományos munkássága során elnyert Campus- és köztársasági ösztöndíjakat, de nemzetközi versenyeken elért helyezései is bizonyítják felkészültségét, motiváltságát. Munkásságát több szaktekintély is méltatja.