DRB-botrány: a nyugdíjak postán jönnek

Gazdaság - szerző: KT

Nem lesznek nehézségeik azoknak, akik a DRB-hez várják nyugdíjukat. A befagyasztott számlák miatt a járandóságokat február 16-tól postán kapják meg a jogosultak – tájékoztatott a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság. A többi bank ügyfele nem tapasztal változást.

 

 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház tevékenységi engedélyét, felügyeleti biztosokat rendelt ki a DRB bankcsoport tagjaihoz, és korlátozást léptetett életbe valamennyi intézménynél, ami a hitelintézetek jegybanki vizsgálatának lezárásáig maradnak érvényben.

 

A bank ügyfelei kérésükre három hónap alatt összesen egymillió forintjukhoz férhetnek hozzá. Ettől a nehézségtől kíméli meg a Nyugdíjfolyósító az időseket azzal az intézkedéssel, hogy nem a befagyasztott számlaszámukra, hanem

 

postai úton, a bejelentett lakcímükre kézbesíti a nyugdíjukat.

 

Az intézkedés csak azokat az ügyfeleket érinti, akik a DRB-nél vezetett számlára kapják a nyugdíjukat, a többi járandóság folyósítása a megszokottak szerint zajlik.

 

A postai kifizetésekkel kapcsolatban a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság munkatársa közölte: már a márciusi nyugdíjakat is minden DRB ügyfél a lakcímére kapja, 16-a után. Ha ettől eltérő módot választana a későbbi kifizetésre – úgy, mint másik címet vagy számlaszámot adna meg – azt írásban kell jeleznie feléjük.