Felújított játékok, biztonságosabb játszótér

Helyi - szerző: HH

Társadalmi kezdeményezést követően közösségi munkával és önkormányzati támogatással újították fel a terehegyi fa játszóteret. A létesítményt szombaton, a hagyományőrző szándékkal megrendezett Tavaszköszöntő ünnep alkalmával adta át Éva Ferenc alpolgármester.

 

 

A három hét alatt elkészült munkálatok során a tágas, zöldterületi játszóteret bekerítették, játékait lefestették, miután a hibákat kijavították – mondta Gitta Gábor, a felújítás kezdeményezője. Hozzátette: egy új homokozó is épült, valamint három, a környezetébe illő hirdetőtáblát is kapott a terehegyi főtér. A felújításban az önkormányzat is segítségükre volt. Az alapanyagok beszerzése mellett a közmunkaprogramban résztvevők is besegítettek, de a városgazdálkodás embereire is számíthattak, amikor szükség volt rájuk.

 

Az egész délutánra elfoglaltságot adó tavaszi ünnepségen kicsi és nagy egyaránt megtalálta számítását. Míg a csöppségeket Ribizli bohóc szórakoztatta, a nagyobbak helyi dalkörök és fúvósok műsorát tekinthették meg a játszóházak és a régió kézművesvására mellett. A lovas és lovagi hadászati bemutatót követően a terehegyi estét a CSAK koncertje zárta a faluházban.