Lezárnák a déli határszakaszt

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

A déli határ lezárását fontolgatja a Fidesz-frakció. A kormánypárt még a nyári törvényhozási szünet előtt intézkedne a bevándorlás ügyében, miközben nyugatról 15 ezer visszatoloncolt illegális határátlépőt várhatnak.

 

 

A bevándorlással kapcsolatban rendezett nemzeti konzultáció első százezer visszaérkezett leveléből kiderül: az emberek szigorú intézkedéseket várnak a kormányzattól, ezért már vizsgálják, hogyan, milyen törvényi és egyéb eszközzel lehetne lezárni Magyarország déli határát, amely a délről és keletről Európába igyekvő menekültek és migránsok bevett útvonalának egyik legfontosabb állomása – írja a lap.

 

Elsősorban a déli határon át érkező bevándorlók száma növekszik ijesztő mértékben: míg tavaly egész évben 43 ezren léptek legálisan vagy illegálisan Magyarország területére, idén májusig több mint 50 ezer bevándorló érkezett.

 

Úgy tudni, Ausztria és Németország napokon belül megkezdheti 15 ezer, korábban hazánk irányából nyugatra érkező migráns visszatoloncolását Magyarországra, a jelenlegi uniós szabályozás szerint ugyanis a menekülteket és a bevándorlókat abban az országban kell ellátni, amelynek határát átlépve az EU területére érkeztek.

 

Rogán Antal közben bejelentette: A Fidesz-frakció arra készül, hogy javaslatot tesz Magyarország déli határának törvényi eszközökkel való lezárására.