Halálos gázolás, lezuhant siklóernyő és mélybe zuhant munkagép a siklósi vár mellett

Baranya - szerző: Kacsúr Tamás

Összesen hat helyszínen bizonyítottak a megye rendőrei hétfőn, a Siklóson megrendezett szakmai versenyen. A megyei döntő során az autópályások mellett az öt kapitányság – Komló, Szigetvár, Mohács, Pécs és Siklós – balesethelyszínelői mérték össze tudásukat.

 

 

A legtöbb szituációnak a vár és környéke adott otthont. A domboldalba csapódott siklóernyős mellett a felhajtóról mélybe zuhant munkagép, a kavicsoson pedig kerékpáros gázolás előre berendezett helyszínén váltotta egymást az öt csapat.

 

Szintén szimulált esetet dolgoztak fel a Máriagyűdi úton egy vasúti szerencsétlenség példájában, de a rendőrség épülete mellett egy vontatott kishajó ügyében valamint egészségügyi vészhelyzetek felismerésében és elsősegélynyújtásban is jeleskedniük kellett rendőreink legjobbjainak.

 

A versengő csapatok közül a tavalyi országos verseny bajnoki címvédője a Siklósi Rendőrkapitányság párosa, Wenhardt Attila főtörzszászlós és Csucsi Gergely zászlós vehette át az első helyezettnek járó oklevelet és serleget Lubastyik Zoltán alezredestől, a Siklós rendőrkapitányától. Wenhardt Attila egyéni értékelésben is jeleskedett, ahol abszolút első helyezést ért el.

 

A dobogó második fokára a Szigetvári RK állhatott fel, harmadik helyen a pécsi autópálya alosztály csoportja végzett.