Illegális bevándorlók: randalírozás Debrecenben

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

Autósokra támadt a debreceni migrációs tábor mintegy száz lakója, botokkal felfegyverkezve a tábor melletti úton. Botokkal ütötték és megdobálták a leálló autókat és autóbuszokat, út menti kukákat gyújtottak fel. Sérültekről nincs információ. A lázongás azt követően tört ki, hogy az egyik bevándorló megtaposta egy másik koránját.

 

 

A rendőrség rendkívüli erőkkel van a helyszínen – tapasztalta az MTI tudósítója. Miután a támadók visszahúzódtak a táborba, a befogadóállomás bejáratánál farkasszemet néznek a felsorakozott, pajzsot viselő rendvédelmi erőkkel. A kapu túloldalán több tucatnyian állnak, néha rigmusokat skandálnak, többször azt kiabálták, hogy „Allah akbar”. A tábor bejáratához folyamatosan érkeztek rendőrségi kocsik, jelen vannak a mentők és a tűzoltók is.

 

Két migráns vallási konfliktusa miatt robbant ki az összetűzés a debreceni menekülteket befogadó állomáson – közölte az MTI érdeklődésére a helyszínen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Demeter Erika rendőr hadnagy elmondta: ebbe a konfliktusba kapcsolódott be több menekült, akik később lezárták a 471-es számú főutat, kukát gyújtottak fel és megdobálták az autósokat.

 

A rendőrök könnygázt vetettek be a csoportosulás feloszlatására, lőfegyvert nem használtak, az összetűzésben senki nem sérült meg – tette hozzá a sajtóreferens. Egy embert a rendőrség őrizetbe vett. Az esetleges további konfliktusok elkerülése érdekében a rendőrség a helyszínen és környékén továbbra is fenntartja a kiemelt rendőri jelenlétet – írta közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.