A nagykövetség üdvözli Vida távozását

Belföldi hírek - szerző: HH

Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke volt a kitiltási botrány egyetlen olyan szereplője, aki elismerte, valóban nem teheti be a lábát az Egyesült Államok területére. Jogviszonya hétfőn szűnt meg, az új elnök kinevezéséig Varga Árpád elnökhelyettes irányítja az adóhivatalt.

 

 

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint Vida Ildikó május 20-án benyújtotta lemondását a NAV elnöki tisztéről és ezzel együtt kormányzati szolgálati jogviszonyáról Orbán Viktor miniszterelnöknek. A törvény értelmében a kormánytisztviselők lemondási ideje két hónap.

 

Az amerikai kormányt aggasztja a korrupció, bárhol is történjen az, és továbbra is számos eszközzel lépéseket fog tenni ellene. Magyarország barátjaként és szövetségeseként az Egyesült Államok folyamatos párbeszédet folytat a demokratikus alapelvekről és a korrupcióról. – válaszolta az amerikai nagykövetség az Index kérdésére, üdvözölve Vida lemondását.

 

A lemondásról szóló közlemény szerint a magyar gazdaság korszakhatárhoz érkezett, az egyensúly megteremtése után tartós növekedési pályára állt, a cél már nem a válságkezelés, hanem a gazdasági növekedés ütemének erősítése. Az új gazdasági korszakhoz megváltozott szerkezetű adó- és vámhivatalra van szükség – közölte az NGM, hozzátéve, hogy az új elnök kinevezésére az átalakítást érintő legfontosabb döntések meghozatala után kerül sor.