Hegyi Ákos: egy ilyen szezonkezdés már tíz-tizenöt évvel ezelőtt ráfért volna a fürdőre

Helyi - szerző: KT

A huszonkettedik évben kicsit más időpontban, kicsit más programmal próbálunk újítani a programsorozaton – mondta Hegyi Ákos, a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő vezérigazgatója pénteken, a XXII. Harkányi Fürdőfesztivál hivatalos megnyitóján. A Xavin Hotelben tartott eseményen részt vett Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő és Baksai Tamás, Harkány polgármestere is.

 

A vezérigazgató kitért rá: a tradicionálisan szezonnyitó rendezvény elhalasztásának oka a Lepke medence szükségszerű felújítása volt. Október óta folyamatosan szépül a fürdő környezete is – mondta Hegyi Ákos, megjegyezve az önkormányzat szerepvállalását és egyben köszönetet mondva a kerítésen belül dolgozó emberek áldozatkész munkájáért is.

 

Egy olyan strandszezont kezdtünk meg, ami már tíz-tizenöt évvel ezelőtt is ráfért volna a fürdőre és a városra – fogalmazott a felújításra valamint a fesztivált övező rég látott érdeklődésre utalva. Hozzátette: a munkatársak egyre fókuszáltabb és hatékonyabb tevékenysége, a már látható fejlesztési jelek azt vetítik előre, hogy itt érdemes élni és érdemes Harkány jövőjéért – nem csak a fürdőért, hanem az egész városért – dolgozni.

 

 

A fürdőfesztivál megnyitóján Tiffán Zsolt a kormány elmúlt évben adott támogatására utalva örömét fejezte ki, amikor a medence szükséges felújításának sikeréről beszélt. Megjegyezte: mindenki tudja, hogy Magyarország egy európai wellnesshatalom lehetne. A következő időszakban az Európai Unió nem támogatja olyan mértékben a fürdőfejlesztést, mint szeretnénk, ezért egy rendkívül erős lobbiérdekre van szükség, akár nemzeti erőforrások bevonásával is, hogy a medencefelújítással elindult fejlesztést továbbvigyük.

 

Harkány városának és a fürdőnek megvan az a stratégiai terve, amellyel európai szintűvé és 21. századivá tudjuk tenni azt, és megtaláljuk a módját, hogy igazán vonzóvá is tegyük – fogalmazott az országgyűlési képviselő. Egy valamit ígérek: azt, hogy folyamatosan együtt fogunk dolgozni a fürdő igazgatójával, az önkormányzattal és a harkányi emberekkel, mert Harkány város jövője és fejlődése csakis a fürdőn keresztül érhető el és csak azon keresztül tudjuk megvalósítani – tette hozzá. Kiemelte: mindebből nem csak a fürdőnek kell profitálnia, a városban rengeteg derék étterem és szálloda, vendéglátós és vállalkozó van, akiknek az élete és a munkája attól függ, hogy a fürdő mit tud teljesíteni.

 

Megvan a megfelelő környezet, a fiatal és lendületes vezetés akár a fürdő részéről, akár a város részéről, nekünk pedig szent kötelességünk, hogy a várost segítsük, hogy egy méltó ékköve legyen Baranyának és az országnak – zárta szavait Tiffán Zsolt.

 

 

Baksai Tamás, Harkány polgármestere a fürdő és a város dolgozói mellett az országgyűlési képviselőnek is köszönetet mondva ismerte el mindenki munkáját, mellyel huszonkettedik alkalommal kerülhet sor a Harkány számára egyik legfontosabb esemény sikeres lebonyolítására. Bízik benne, a fejlesztések a felújítás ütemével valósulhatnak meg.

 

A fesztivál szombaton a nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Csobbanj Európával roadshow elemeivel bővül. A program célja, hogy az európai uniós állampolgárság adta lehetőségekről – utazás, továbbtanulás, munkavállalás, pályázatok, támogatások, nyugdíjak stb. – ingyenes, naprakész, hiteles, személyre szabott és teljes körű tájékoztatást nyújtson a strandolóknak, illetve annak tudatosítása, hogy a Europe Direct irodák országszerte, egész évben várják az érdeklőket. Sátrukkal a főbejárat közelében várják az érdeklődőket.

 

A Lepke melletti oszlopok is szerepet kapnak az egész napos Spinning és TRX bemutatók alkalmával. A medence partja ad helyet az eső alkalommal 11 órakor kezdődő zumbának és a fél négykor kezdődő kangoo bemutatónak is. Emellett számos program – mint vízi tornák, FatKiller Beach Fitness, Natur Aqua Shake Aerobik, szauna ceremóniák, vagy a kicsiknek szóló vízi játékok, egész napos Baba-Mama Parkos programok és Ribizli bohóc várja a fürdő vendégeit.

 

Az este megint a nagyszínpadé. 19 órától Csak Apa Kedvéért lép a deszkákra, 20 órától pedig egy fergeteges show-val JJ-Midnight – Queen Celebrating koncerttel jelentkezik. Fél tíztől egy jól ismert hanggal, Cintulával találkozhatunk a 23 óráig tartó retro disco keretében.