Könnygázt vetettek be a migránsok ellen – a BBC videót is közölt a rendbontásról

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

Dulakodás alakult ki a röszkei táboron belül szerda délelőtt, a rendőrség könnygázt is bevetett a rend helyreállítása érdekében a menekültekkel szemben. Szenti Szabolcs elmondta: az elégedetlenség a regisztrációs eljárás lassúsága miatt alakult ki.

 

Rendőrök a zöldhatáron elfogott menekültek számára kialakított hangárnál. Fotó: Balogh Zoltán, MTI

 

A  Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szóvivője hozzátette: sokkal több menekült érkezik most az országba, mint korábban, a regisztrációs eljárás ettől lassult le.

 

Sajtóinformációk szerint körülbelül 200-an vettek részt a szerda délelőtti rendbontásban. A rendőrség nagy erővel vonult a helyszínre, és a rend helyreállítása érdekében könnygázt is bevetett, így rövid idő alatt sikerült lecsillapítani a menekülteket és helyreállt a rend a röszkei hangárnál, ahol a zöldhatáron elfogott menekültek 24 órán át tartózkodnak, ezalatt felveszik az adataikat és ujjlenyomatot vesznek tőlük.

 

A táborban délre lecsillapodtak a kedélyek, feszültség nem érzékelhető, a megszokott rendben folyik a munka, és a regisztrált migránsokat buszokkal szállítják el. A rendbontásról a BBC rövid videofelvételt is közölt.