Készenlétbe helyeztek hat kapitányságot – frissítve

Belföldi hírek - szerző: HH

Még nem erősítették meg hivatalosan, de több megyében is a rendőrség készenlétét rendelték el vasárnap este a menekülthelyzet miatt. Az M1 azt közölte, hogy hat délnyugati rendőrkapitányságon rendeltek el riadót. Ez a rendőrök két órán belüli hadrafoghatóságát jelenti.

 

 

Értesüléseink szerint a Siklósi Rendőrkapitányság nem érintett a menekülthelyzet miatti riadóztatásban, de több helyi rendőr már Röszkén van. Mindkét ügyben kerestük a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, válaszukat közölni fogjuk.

 

22: 10 – Riadót rendeltek el a Készenléti Rendőrség egyes szervezeti elemei és négy megyei rendőr-főkapitányság hivatásos állománya számára – tudatta a rendőrség.

 

A német kormány 2015. szeptember 13-án bejelentett intézkedéseire tekintettel az országos rendőrfőkapitány riadót rendelt el a Készenléti Rendőrség alárendeltségébe tartozó Határrendészeti Igazgatóság és Rendészeti Igazgatóság, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és a Pest Megyei Rendőr- főkapitányság hivatásos állománya számára – áll a közleményben.

 

A berendelt állomány megerősített járőrszolgálatot lát el a határterületen és a számára kijelölt útvonalakon.