Tiffán: kerítéssel, élő erővel és jogszabályokkal is megvédjük Baranyát

Baranya - szerző: KT

Szeptember óta 300 ezernél tart az illegális bevándorlók száma, mely egész Európát veszélyezteti – mondta Tiffán Zsolt kedd este a Szabadszentkirályon tartott sajtótájékoztató alkalmával. A Fidesz választókerületi szervezeti ülésével párhuzamos eseményen hozzátette: mi, dél-baranyaiak kiváltképp érezzük ezt a problémát.

 

Baksai Tamás Harkány polgármestere, Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő és Almás Roland Szabadszentkirály polgármestere

 

A térség országgyűlési képviselője beszédében rámutatott: egyértelmű döntést hoztak a magyar emberek, miszerint az országot meg kell védeni attól, hogy a szociális biztonságot, a közösségi komfortérzetet és a munkahelyeket veszélyeztesse az illegális bevándorlás.

 

Tiffán Zsolt köszönetet mondott rendőreinknek és katonáinknak a határon teljesített áldozatos szolgálatért. Páratlan nemzeti összefogásnak nevezte a baranyai emberek segítéségét, melyben adományaikkal támogatják a határon szolgálatot teljesítő hivatásos állományt.

 

Meg fogjuk védeni Baranyát kerítéssel, élő erővel és jogszabályokkal is

 

– fogalmazott, rámutatva és célként tűzve ki, hogy a magyar-szerb határon az illegális határátlépők száma a műszaki határzár megépítése óta az előző időszakhoz képest három százalékra esett vissza. Biztosított mindenkit, hogy az ország és Baranya megye megtesz mindent annak érdekében, hogy a baranyai emberek biztonságban tudhassák családjaikat.

 

Mint fogalmazott, néhány állam vezetőjének méltatlan támadása és a migránsok áradata miatt Magyarország több fronton vív harcot. Szembe kell néznünk azokkal a felelőtlen magyar politikusokkal is, akik valamilyen megfontolásból a saját hazájuk ellen dolgoznak és a magyar kormányt, a rendőrséget, katonaságot kárhoztatják míg mi arra törekszünk, hogy a szeretteinket biztonságban tudhassuk – tette hozzá.

 

Baksai Tamás, Harkány polgármestere kérdésre válaszolva elmondta: Harkány erőforrásai a migrációs kérdésben alternatívaként sem szerepelnek, így mind az ott élők, mind az oda látogatók mint eddig, ezt követően sem találkozhatnak menekülttel vagy azzal kapcsolatos intézkedés következményeivel.