A sertésterméktanács szerint tudománytalan és felháborító az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése, miszerint a vörös húsok rákkeltőek lehetnek. A szervezet a héten tette meg nagy port kavaró bejelentését.
A WHO hétfőn tette közzé tanulmányát, ami kimondja a túl sok kolbász, sonka, vagy valamilyen vörös hús nagymértékű fogyasztása ugyanolyan rákkeltő hatású, mint az arzén, az azbeszt, az alkohol vagy a dohány.
Miháldi Kinga, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) dietetikusa szerint semmi újdonság nincs a WHO most nyilvánosságra hozott jelentésében, a most megjelent információk eddig is tudhatók voltak.
Felhívta a figyelmet arra, hogy az egészséges táplálkozást illetően tíznapos intervallumban kell gondolkodni, és akkor megelőzhetők a különböző daganatos betegségek. A rostdús táplálkozás szintén segíthet egyes betegségek elkerülésében – tette hozzá.
A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.