Aláírásgyűjtés kezdődött a kötelező betelepítési kvótarendszer ellen

Helyi - szerző: HH

A kormány és a helyi frakció egyöntetű kezdeményezésére Harkányban is aláírásgyűjtés indult a kötelező betelepítési kvóta ellen. Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője a héten jelentette be az országos aktivitást.

 

 

Az embereket arról kérdezzük, hogy egyetértenek-e a német javaslatra, kötelező kvóta alapján történő 350-390 ezer embert betelepítéséről Magyarországra – mondta Tiffán Zsolt. A térség országgyűlési képviselője hozzátette: a menekültek beköltöztetése súlyos terhet és beláthatatlan következményeket róna hazánkra, ezért a magyar kormány álláspontja ezzel teljes mértékben ellentétes. Ahogy korábban a határzár építéséről kérdeztük az emberek véleményét, most a kvótarendszert akadályozzuk meg – fogalmazott.

 

Az aláírást gyűjtő standdal és a Fidesz delegált aktivistáival a napokban még több ponton lehet majd találkozni.

 

Magyarországon több százezer menekült utazott szeptember óta keresztül, többségük Németország irányába. A szerb-magyar majd horvát-magyar határzár elkészülte után ezek a tömegek a magyarországi útvonal helyett Horvátországból Szlovéniába lépnek át, de a környező országokra nehezedő migrációs nyomás azóta sem mérséklődött.

 

Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője szerdán jelentette be a Fidesz országos aláírásgyűjtési akcióját. Mint mondta, az illegális bevándorlók kötelező betelepítésére vonatkozó európai uniós kvóta értelmetlen, növeli a terrorfenyegetettséget és a bűnözést, ellentmond a nemzetközi egyezményeknek, és semmilyen megoldást nem jelent a modern kori invázióra.