Mint leendő gyakorlati helyükre, a harkányi Dráva Hotel és a Thermál Hotel mellett a Tenkes Csárdába is ellátogatott az a harmincöt pályaválasztás előtt álló siklósi iskolás, akik a pincér és szakács szakma mellett immáron a cukrász és pék mesterséget is elsajátíthatják.
Új szak indul Siklóson a jövő tanévtől. A felszolgáló és szakács szak mellett hamarosan pék és cukrász képzésen is részt vehetnek a fiatalok, ezért számukra üzemlátogatást szerveztek. A harmincöt diák csütörtökön Harkány, Siklós és Villány összesen hat gyakorlati képzésre is lehetőséget adó üzemébe látogatott el, köztük a Tornyos Pékség siklósi ipartelepi üzemébe is. Mint Horváth István megjegyezte, jövőre 16 főnek lesz lehetősége az új, hároméves szakképzésen részt venni.
A siklósi szakiskola vezetője elmondta: a nap során a Tenkes Csárda, a harkányi Dráva Hotel és a Thermál Hotel valamint a villányi Gere Crocus Hotel és a Halasi pincészet mindennapjaiba, éttermi és konyhai munkájába nyerhettek betekintést a tanulók. Mint ismertette, a nyolcadikosok mellett a jelenleg szintvizsgára készülő kilencedikesek a duális képzés szerint 10. és 11. osztályban szintén pályaválasztás előtt állnak.
A tanulók ellátogattak a Tornyos Pékség siklósi cukrász- és péküzemébe is, ahol Maric Damir, a vállalat vezetője a szakmában való elhelyezkedés kedvező lehetőségét kiemelve rámutatott: térségünkben komoly hiány van a szakemberekből.
A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.