Sportcélú TAO: nem szűnik meg 2017 után, sőt, kibővül

Gazdaság - szerző: HH

2017 június 30-án lejár a tao alkalmazása, de a sportcélú támogatás nem szűnik meg. Megerősített lapértesülések szerint már dolgoznak az új, kibővített konstrukción. Harkányban legutóbb a fürdő tudott a támogatási rendszernek köszönhetően hárommilliós összeget a helyi labdarúgásnak átadni.

 

A Magyar Hírlap értesülése szerint Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkárának vezetésével már készítik az új, bővített változatát. Mint írják, a látvány-csapatsportok támogatási rendszerének az értékelése jelenleg zajlik, majd a gyakorlati tapasztalatokat figyelembe véve új konstrukciót dolgoznak ki. Mint mondta, a tao 2 az Európai Bizottsággal történő előzetes egyeztetés után, a szükséges jogszabály-módosítások után indítható.

 

Az államtitkár a magyar sportfejlesztés egyik sikertörténetének nevezte a jelenlegi tao-támogatás rendszerét. Mint ismertette, bevezetése óta a látvány-csapatsportágakban 260 ezerről 350 ezerre emelkedett az – elsősorban utánpótláskorú – igazolt versenyzők száma. Emellett háromszáz új sportingatlan épült, és csaknem ötszáz megújult. Emelkedett a sportszervezeteknél és az ágazatban dolgozó szakemberek száma is.

 

A Magyar Nemzet említi: noha számtalan pozitívummal is találkozhatunk a tao-nak köszönhetően a magyar sportban, nyílt titok, hogy a jogszabályok alapján kizárólag az utánpótlássportra használható összegeket nem a rendeltetésnek megfelelően használják fel azok, akik megkapják.