Májusban már mehet a pécsi állatkertbe

Baranya - szerző: HH/MTI

Május 20-án nyílik meg a nagyközönség előtt a régi létesítmény helyén kialakított új pécsi állatkert, amelyet mintegy 1,8 milliárd forintos beruházással alakítottak ki – jelentette be csütörtökön Pécs polgármestere.

 

 

Páva Zsolt hangsúlyozta, hogy az új létesítmény két esztendő alatt kizárólag európai uniós forrás felhasználásával építették meg a korábbi állatkert Mecsek-oldalban található több mint 3,5 hektáros területén. A műszaki átadás tavaly év végén megtörtént, folyamatosan költöztetik be az állatokat új helyükre.

 

Az új pécsi állatkertben például pumával, perzsa leopárddal, varacskos disznóval, bengáli tigrisekkel, gyűrűsfarkú makikkal, zebra- és szirti cápával, hiúzzal és oroszlánokkal is találkozhatnak majd a látogatók, de hamarosan zebrák, ormányos medvék, egy barnamedve, ragadozó madarak, kaméleonok és fapitonok is beköltöznek.

 

A polgármester felidézte, hogy a városvezetés elődeitől 2009-ben egy leromlott állapotú, korszerűtlen vadasparkot örökölt, amely a környezetvédelmi követelményeknek sem felelt meg, bezárás, felszámolás fenyegette. “Gyakorlatilag a zöldhatóság jóindulatán múlt, hogy még néhány évig működhetett az állatkert” – fogalmazott.