Tűz ütött ki egy Zrínyi Miklós utcai családi házban – frissítve

Helyi - szerző: KT

Egy 120 négyzetméteres családi ház földszintjén csaptak fel a lángok kedden, nem sokkal dél előtt. A szoba teljesen kiégett, a kár jelentős. Az oltáshoz a siklósi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megfékezték a lángokat, még mielőtt azok továbbterjedhettek volna.

 

 

A káresetben senki sem sérült meg. A helyszínre három autóval érkező tűzoltók két gázpalackot is kihoztak a házból, melyeket nem ért hőhatás.

 

12:48 | Úgy tudni, a ház alsó, felújításon át nem esett szintjén a régi elektromos hálózat hibája miatt egy 12 négyzetméteres hálószobában keletkezett a tűz, ágy és egyéb berendezési tárgyak égtek. A ház üresen állt, a csukott ablakon kiáramló füstöt a szomszédok vették észre.

 

 

 

18:30 | Habár a tűz csak egy szobában pusztított, a lakás többi része a koromtól illetve az oltáshoz használt víztől vált szinte teljesen lakhatatlanná. Mint László elmondta, a ház 1962-ben épült, a felső rész a közelmúltban esett át az elektromos hálózatot is érintő felújításon. Az alsó szinten keletkezett tüzet nagy valószínűséggel a régi, felhevült vezetékek okozták. Az épület rendelkezik biztosítással, a kárbecslőre valószínűleg egy hetet is várni kell. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a szomszédok figyelmének köszönhetően nem történt nagyobb baj: szinte perceken múlhatott, hogy a tűz nem terjedt át más helyiségekre illetve a kicsapó lángnyelvek nem kaptak bele a zsindelybe: a fa nyílászárók már égtek, amikor a tűzoltók a helyszínre értek.