Drávaszerdahely: a leggazdagabb lassan a legszebb is

Baranya - szerző: KT

Az autóbejárók kiépítésével végéhez közeledik az falufelújítási program, mely közel három éve tart Drávaszerdahelyben. Mint Alpár György, a település polgármestere elmondta, szinte a teljes infrastruktúrájuk megújult a húszmilliós, önerős beruházások során.

 

 

A falun új járdák vezetnek keresztül és a buszra várók sem áznak többé, mivel megújultak és az esőtől teljesen védetté váltak a buszmegállók. Új játszóteret kaptak a kétszázhúsz lelket számláló falu gyermekei, a kocsma mellett kialakított konditerem pedig telt házzal üzemel – a mulatós szakmából is jól ismert polgármester ugyanis korábban egy olyan kezdeményezést indított, hogy az ide járó lakosok minden leadott kilóját kétezer forintért váltja meg. A programban akkor huszonegyen vettek részt.

 

A Drávacsepely és Kovácshida közötti települést a tíz leggazdagabb falu között tarthatjuk számon, hiszen a Városföld-Bátmonostor-Drávaszerdahely horvát tranzit földgázvezeték révén busás adót kap – miután a falu szélén 2010-ben épült fogadóállomás területére is kiterjesztette közigazgatási határait.

 

Sokaknak talán furcsa lehet az a mentalitás, mellyel nem ész nélkül szórják a pénzüket: a gondosan előkészített fejlesztések sora 2013-ban kezdődött, és egy jól követhető, hatékony tematika révén lassan a legszebb falvak közé is felemeli Drávaszerdahelyet.