Dr. Kiss Endre: a növekedés hozta ezt a változást

Helyi - szerző: KT

Korábbi helyiségéből a volt patika helyére költözött a Szigetvári Takarékszövetkezet harkányi fiókja. A pénzintézet hat éve van jelen Harkányban, új, belvárosi irodáit hétfőn ünnepélyes keretek között adták át.

 

Baksai Tamás Harkány polgármestere (b) és dr. Kiss Endre a takarékszövetkezet elnöke (j) átvágják a fiók szalagját.

 

Az egyes régiók gazdasági fejlettségét az is meghatározza, hogy milyen pénzügyi infrastruktúrával rendelkeznek – mondta Baksai Tamás a hétfő délelőtti rendezvényen. Mint a polgármester a fiók átadóján rámutatott, ezt a párhuzamot Harkány esetében is meg lehet vonni, hiszen meghatározó, hogy a helyiek és környékbeliek miként tudják pénzügyeiket intézni, befektetéseiket kezelni. Harkány első embere a fiók költözését, szolgáltatásainak bővülését egyaránt a fejlődés jelének tekinti.

 

A növekedés hozta ezt a változást – mondta Dr. Kiss Endre. A csődbe ment DRB-re utalva a Szigetvári Takarékszövetkezet igazgatóságának elnöke rámutatott, szerettek volna a felszámolóbiztossal egyezkedni, de az nem vezetett olyan eredményre, így nem annak helyiségeit vehették használatba. Hiszek abban, hogy fogunk mi még innen elköltözni, de persze nem a településről – tette hozzá arra mutatva, hogy mint a városnak, úgy fiókjuknak is a további fejlődés az érdeke.

 

Szeretnénk megerősíteni tevékenységünket a városban és hisszük, hogy a Szigetvári Takarékszövetkezet bármelyik modern bankkal felveszi a versenyt mind a lakossági, az önkormányzati vagy a vállalati szektor tekintetében – mondta Osztrogonácz Gábor ügyvezető igazgató. Mint ismertette, az EU-s támogatások csatornázásában a Magyar Fejlesztési Banknak kiemelt szerepe van, hiszen az MFB pontokon keresztül fogják a visszatérítendő támogatásokat a gazdaságba juttatni. Rámutatott, egy konzorciumnak köszönhetően ennek a Szigetvári Takarékszövetkezet is része és Pécs valamint Siófok után hamarosan Harkányban is közvetítik a lelendő termékeket a térség ügyfelei felé.