Hat ok, hogy miért mész esőben strandra

Életmód - szerző: HH

Tömegek a medencében, a parton, a sorokban és a büfék előtt – ez egy átlagos nyári nap képe, de elmondjuk, melyik lesz a kedvenc napod. Mégis mit csinálsz, ha esik az eső és fúj a szél? Hát strandra mész. Itt a harkányiak titka, hogy miért.

 

 

1. Mert csak a tiéd az ezer négyzetméternyi medence. Nem ütközöl bele senkibe, egyedül a tiéd minden hullám. Najó, mostanában egyre többen jönnek rá, hogy esőben fürdeni nagy buli, de azért ez garantáltan egy olyan élmény lesz, amit biztos, hogy elmesélsz otthon.

 

2. Mert nem leszel vizesebb. Ugyan a törölközőnek kellhet egy nejlonzacskó, de az esőt egyébként alig veszed észre. Sétálni majd mentek napsütésben, az éttermek pedig este is megvárnak.

 

3. Mert még melegebb a víz. A Lepke medencék vizei egyébként is melegebbek, annyira, hogy biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz megfázni hosszú fürdés után sem. De annyira mégsem melegek, hogy tíz perc után fókaként akarnál kimászni belőle. No de a néhány fokot lehűlt levegőben ez a víz még kellemesebb!

 

4. Mert megteheted. Hiába esik az eső, a strand nem zár be. A vihartól sem kell félni, nincs ami ráddőljön, belédcsapjon vagy idegesítsen, egész egyszerűen semmivel sem kell a víz közepén foglalkoznod.

 

5. Mert jobb, mint az ablakon nézni kifele. De most komolyan, mi mást csinálnál egy esős nap délutánján?

 

6. Mert fázni biztos nem fogsz. A víz alatt – kapaszkodj – nem fúj a szél. Azt az érzést ki kell próbálni, amikor körülötted áll az égi perpatvar és te nyakig a vízben semmit sem érzel belőle. Hidd el, leírhatatlan. Mi már megtapasztaltuk, most rajtad a sor. Siess, amíg rá nem jönnek még többen!