Ez a hétvége sem telt el migránsok és balesetek nélkül – statisztika

Belföldi hírek - szerző: HH

Átlagosnak mondható hétvégét tudhatnak maguk mögött a rendőrök. 162 balesethez vonultak ki, 172 illegális bevándorlóval volt dolguk és 53 jogosítványt vettek el.

 

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó vasárnap éjjel Budapesten. A sofőr a roncsba szorult. fotó: Katasztrófavédelem

 

A hétvégi 162 személyi sérüléses közúti közlekedési balesetből 4 volt halálos kimenetelű, ezekben összesen 4 személy vesztette életét. 47 súlyos és 111 könnyű sérüléssel végződött.

 

Összesen 618 személyt fogtak el, közülük 101 az ellene kiadott körözés miatt került a rácsok mögé. 411 személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 666 személyt állítottak elő, köztük 271 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Ittas vezetés miatt 53 sofőrrel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedésre 411 esetben volt szükség.

 

Magyarország területére 172 fő szándékozott illegálisan bejutni a magyar-szerb határon. A rendőrök és a katonák 71-et megakadályoztak az illegális belépésben, 101 főt feltartóztattak és átkísértek az ideiglenes biztonsági határzáron. Az ország területén 2 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, 2 fő embercsempészés, 3 személy pedig közokirat-hamisítás miatt felel tettéért a bíróságon.