Igazgatóság fogja irányítani a fürdőt

Helyi - szerző: KT

Távozik Hegyi Ákos a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatói székéből. A közös megegyezésen alapuló döntést Baksai Tamás a csütörtök délutáni képviselő-testületi ülésen jelentette be.

 

 

A polgármester közölte: a képviselő-testület értékelte a fürdő helyzetét és a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatójának eddigi munkáját, és ennek eredményeképp Hegyi Ákossal egyeztetve arra a megállapodásra jutottak, hogy közös megegyezéssel megszüntetik a vezérigazgató megbízási jogviszonyát.

 

A polgármester előterjesztéséből kiderül az is, hogy az értékelés során a gazdasági mutatók mellett vizsgálták a fürdő állapotát, a vállalatot népszerűsítő marketinget, a külső kapcsolatépítést, a vállalatirányítási rendszer hatékonyságát és a tulajdonossal való kommunikációt, de górcső alá került az alkalmazottak feletti szakmai kontroll és azok motiválása is.

 

Az összegzés szerint feltűnően magas a vállalat követelésállománya, és az idén bevezetésre került beléptető rendszer kiépítése is kérdéseket vet fel. Előterjesztésében kezdeményezi a vezérigazgatónál, hogy hívja össze a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. közgyűlését és a képviselő-testület határozata alapján az döntsön Hegyi Ákos visszahívásáról.

 

A fürdőt a továbbiakban – a közgyűlés jóváhagyó döntése mellett – Marosi András, Szilágyi Tibor és dr. Zsadányi Zsolt által alkotott igazgatóság fogja irányítani.

 

Kesjár János helyét a felügyelőbizottságban Kecskeméthy Pál veszi át.