Pakisztáni lehetett a gázoló

Nagyvilág - szerző: HH

A balkáni útvonalon érkezett a berlini vásárba hajtó sofőr – írják a német lapok. A rendőrség rövid közlése szerint a teherautót egy lengyel építkezésről lopták el. Reggelre 12-re emelkedett a halálos áldozatok száma, 48 sérültet ápolnak.

 

 

Még keresik a tegnap este a berlini vásárba hajtó kamion sofőrjét, aki német lapértesülések szerint pakisztáni származású. A berlini magyar nagykövetség ügyeleti telefonszámán tegnap óta hárman jelezték, hogy nem találják rokonukat.

 

friss | elfogták a gyanúsítottat, a 23 éves Naved B. pakisztáni menekült. Újabb részlet látott napvilágot: a kamion 37 éves lengyel sofőrjét Berlinben leszúrták, amint Olaszországból tartott hazafelé és egy lerakodásra várt. Délután hívta felesége, de már nem vetet fel. A jármű műholdas rendszere szerint a kamiont délután többször próbálták elindítani, majd amikor sikerült, hosszan várakoztak vele. Német lapok arról számoltak be, hogy az őrizetbe vett Naved B. piti bűnözőként volt ismert a hatóságok előtt, potenciális terroristaként nem tartották számon.


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.