Világkörüli gasztrotúra: új étterem nyílt Harkányban

Helyi - szerző: KT

Az Ormánság egyébként csöppet sem unalmas ízvilágából tör ki Harkány legújabb étterme. A Rostély egy bevált személyzettel, egy megszokott helyen, új tulajdonossal péntek óta várja vendégeit.

 

 

Bizony nem túl gyakori mostanság, hogy Harkányban étterem nyílik. Noha a teli szállodák mellett a karácsonykor és szilveszterkor zárva tartó vendéglátóhelyek látképén ez már nem változtat, a november óta sötét ablakokkal szomorkodó Rózsa kandallójában pénteken ismét fellobogtak a lángok.

 

A tucatnyi kolbász és bor kínálatával a Kossuth Lajos utcai étterem egy világ körüli gasztronómiai útra kalauzol bennünket. A grillkolbászok mellett a provánszi, marokkói vagy a bajor, de többféle Debreceni kolbász is új értelmet kap, ha belekóstolunk abba az ízvilágba, ami a néhány hagyományosnak mondható étel mellett a fő kínálatot jelenti. A különféle kolbászok és köretek egyedi ízvilágú vagy épp vegyes tálja mellett a Malatinszky Kúria 13 borát is megkóstolhatjuk – szakszerű felszolgálás mellett.

 

Az étterem 11:30 és 22 óra között tart nyitva. Kínálata a nagyvilági konyha kötelezőit is felsorakoztatja, míg a déli ajánlat mellett esti menüvel is szolgál.