Helyi étterem is megy az első gourmet piknikre

Életmód - szerző: HH/MTI

Csaknem harminc neves baranyai étterem, pincészet és termelő részvételével először rendeznek május elsején megyei gourmet pikniket a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

 

A Pécsi Szelet fesztivált azzal a céllal hozták létre, hogy összefogják Baranya legjobb – kizárólag szakmai alapon kiválasztott – éttermeit, borászait, termelőit, hogy egy oldott hangulatú, de minőségi fesztivál keretében közelebb hozzák őket a szélesebb rétegekhez.

 

Mint kiemelték, a rendezvényt minden év más tematika mentén kívánják megszervezni: az első esemény témája május elseje nyomán a sör és virsli, amelyet a résztvevő éttermek szabadon, szimbolikusan és kreatívan dolgozhatnak fel.

 

A hétfőn 11 és 21 óra között megrendezésre kerülő pikniken a közönség szórakoztatásáról a Philharmonic Brass Quintet, a Vivat Bacchus énekegyüttes, Harmónia Vonósnégyes, valamint Filharmónia Kamarazenekar gondoskodik Vermes Tímea és Balczó Péter közreműködésével.

 

A kitelepülőkre semmilyen költség nem hárul, hogy a vendégek megfizethető áron juthassanak a magas ételkultúra termékeihez – közölték a szervezők. A vendégek sok egyéb mellett a Bock és Lelovits pincészetek, a Nádasi Sajtmanufaktúra, a Pécsi Kávé, a pécsi Balkán Bisztró és Jókai Cukrászda, a Tenkes Csárda, illetve a Karl Mikro-Sőrfőzde ínyencségei közül is válogathatnak.