Elkészült a pécsi buszmegálló felújítása

Baranya - szerző: HH

Befejeződött pécsi autóbusz-állomás teljes akadálymentesítése. Az autóbusz-állomás központi peronja, valamint egy-egy, a keleti és nyugati irányban található peronsor új burkolatot is kapott.

 

 

A napokban befejeződött burkolatépítési és akadálymentesítési munkálatok második üteme során a meglévő burkolatot elbontották, új aszfalt- és térburkolat kiépítése mellett a terület akadálymentesítése is megvalósult. A beruházás 15 millió forintba került – közölte a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.

 

A munkálatok keretében a sok helyen repedezett, felpúposodott, illetve a szegélykövekkel együtt a széleknél megsüllyedt, balesetveszélyes peron, az aszfaltburkolat teljes rekonstrukciója is megtörtént.

 

Az épület egyik külső falfelületén egy Braille-írással ellátott információs táblát is elhelyeztek, amely tartalmazza mindazokat a tájékoztatókat – például az állomás térképét, az indulási állások számát, az utasok által használt helyiségek nevét –, amelyek a vak, illetve a gyengén látók számára a tájékozódásban nélkülözhetetlenek.