Szaporca: vádat emeltek a kerékpáros gyilkosai ellen

Baranya - szerző: HH

Októberben óriási felháborodást keltett, amikor autójukkal vagánykodó 18 és 19 éves szaporcaiak Kórós és Szaporca között elütöttek és amgára hagytak egy kerékpárost, aki meghalt.

 

Este 8 óra körül Kórósról indultak Szaporcára, amikor nagyjából 70 kilométeres óránkénti sebességgel áttértek a menetirány szerinti baloldalra, ahol szembe jött a biciklis. A sofőr hiába fékezett, így is ötvennel mentek, amikor elütötték. Ugyan megálltak az árokba csapódott kerékpáros mellett, de nem nyújtottak neki segítséget, és nem értesítették sem a mentőket, sem a rendőröket. A férfi néhány perc múlva meg is halt. A friss jogsis és haverja azt mondták otthon, őzet ütöttek el, azért törött a kocsi.

 

Szakértők úgy vélik, akkor sem sikerült volna megmenteni az életét, ha azonnal szakszerű ellátásban részesül.

 

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészég most halálos közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat a két fiatal ellen. A gépkocsi vezetőjének a cselekménye halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint segítségnyújtás elmulasztása, míg utasa a segítségnyújtás elmulasztása, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés – közölte az üggyel kapcsolatban az ügyészség.

 

Az estről itt számoltunk be, a két helybéli elfogásáról pedig itt.