Megbukott a drávaszabolcsi pénzhamisító

Baranya - szerző: KT

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség pénzhamisítás bűntette miatt emelt vádat egy drávaszabolcsi férfi ellen, aki pénzt nyomtatott, majd májusban azzal vásárolt. Azt állítja, szorult anyagi helyzete miatt tette.

 

A hamisításhoz vásárolt is egy nyomtatót és egy fénymásolót, és először tízezer forintosokkal próbálkozott. Ez azonban nem járt eredménnyel, ugyanis a két oldal nem fedte egymást, ezért azokat nem használta fel – közölte lapunkkal az ügyészség.

 

Ezután a vádlott ötezer forintos bankjegy másolásával próbálkozott, melynek során sikerült kettő olyan darabot készítenie, amelyet megfelelő utánzatnak tartott.

 

A helyi boltban el is költött egy-egy darabot belőlük, és úgy tűnt, sikerrel is járt, a boltosok nem vették észre a csalást. Akkor. A későbbiek során azonban megállapításra került, hogy a bankjegyek hamisak, és értesítették a rendőröket. A vádlott cselekménye a pénzhamisítás bűntettének a megállapítására alkalmas, ha bűnösnek találják, 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják.