Nem volt törvénysértés a gépállomás telekügyeleteiben

Helyi - szerző: KT

Nem történt bűncselekmény, megszüntették a nyomozást a gépállomás ingatlancsere ügyleteivel kapcsolatban – közölte a rendőrség.

 

Még tavaly novemberben a siklósi bíróságon tett egy magánszemély feljelentést, mely szerint a gépállomás területének tulajdonviszonyát és évek óta függőben lévő adóügyeit rendező telekügyletek kapcsán 62 milliós vagyoni hátrány keletkezett, melyben hűtlen kezelés vádja körvonalazódott.

 

A hűtlen kezelés árnyékában induló eljárás kálváriáját bonyolította, hogy a feljelentést a Siklósi Járási Ügyészségen tették. A hatóság a vádat élből nem utasíthatja el, így vizsgálatot, azaz nyomozást rendelt el, melynek helye a siklósi rendőrségen van, aki pedig – tekintettel a különösen nagy értékre – az eljárási rend szerint hangzatos, laikusok számára sokat sejtető átirattal a valójában hatáskörrel rendelkező Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályához helyezte az ügyet.

 

A vizsgálat lezártával a rendőrség gazdaságvédelmi osztály most azt közölte, hogy az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették.