Így égett porrá az öreg fogadó – GALÉRIA

Baranya - szerző: HH

Hétfőn, a déli órákban riasztották a tűzoltókat egy lángoló épülethez a pogányi reptér mellé. Amikor kiértek, a használaton kívüli háromszáz négyzetméter alapterületű épület teljes tetőszerkezete lángokban állt.

 

Az oltás ideje alatt akkora füst keletkezett, hogy rendőrség fél órára teljes szélességében lezárta az 58-as főutat. A tűzoltásvezető a három fecskendőt kevésnek találta, további erők riasztását kérte a helyszínre, így Siklósról is kivonult egy vízszállító. A tűzoltók távolsági vízszállítással biztosították a szükséges oltóvíz mennyiséget a Pécs-Pogány Repülőtér tüzivíztározójából.

 

A beavatkozók munkáját nehezítette az omlásveszély és az erős szél, végül négy vízsugárral egy óra alatt fékezték meg a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg. Az eset körülményeit tűzvizsgálat fogja feltárni, de bennfentesek tudni vélik, hogy egy sértett, korábban ott dolgozó, kétes erkölcsű 59 éves nő gyújtotta fel a Fehér Bárányt, miután benzint locsolt rá. A helyszínen beismerő vallomást tett nőt a siklósi rendőrök fogták el. Zavartan viselkedett, ezért kórházba szállították.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fotó: Katasztrófavédelem