Egyből semmi: bohózatba fulladt a vizes VB első eseménye

Belföldi hírek - szerző: HH

Alig egy héttel a megnyitó előtt a fő fellépő lemondta a vizes vébé szereplését, a mai sajtótájékoztatón pedig nem működött a többmilliárdos apparátus. A sajtót már korábban kitiltották az eseményről, a sportcsatornák meg magasról tesznek az egészre. Egy sajtótájékoztatóval próbáltak kedveskedni, de semmi sem lett belőle.

 

 

Ha olimpia nincs, akkor a Dunába öntik a pénzt – valami ilyesmi megy most a fővárosban, ahol a jövő pénteken kezdődő – a jelek szerint durván túlértékelt – vizes világbajnokságra készülnek. Az átpozicionált Gyárfás Tamás a kezdetekben 25 milliárdra saccolta a költségeket, most 130-nál tart a szűk réteget megmozgató esemény költségvetése.

 

Ebben 3,4 milliárdos megnyitó van, aminek a fő fellépője el sem jön, valamint egy szintén többmilliárdos fém ugrótorony, amiről 128-szor fognak beleugrani a Duna vizébe majd lebontják. Az Eurosport nem kíváncsi az eseményre, de a szervezők sem bízzák a véletlenre a népszerűséget: nem még csak vágóképet sem lehet felvenni az eseményen. Egyedül az állami tévé forgathat, amit viszont főműsoridőben is alig néz valaki.