Ráadás vetítéssel végleges az augusztusi filmek listája

Helyi - szerző: KT

Ha csütörtök, akkor mozi – ez már alap a harkányi szabadtéri színpad programjai között, ahol most az augusztusi filmek listája is véglegessé vált, sőt, egy ráadás nap is bekerült a naptárba augusztus végén.

 

 

A csütörtökönként 21:30-kor kezdődő ingyenes előadások filmjei magyar szinkronhanggal és angol felirattal kerülnek bemutatásra. A modern, digitális vetítéstechnika augusztus végéig még összesen hat alkalommal eleveníti meg az óriási vásznat.

 

Az Amazon tulajdonában lévő internetes moziadatbázis (IMDb) mérvadó rendszerében 1 és 10 között lehet pontozni a különböző alkotásokat, mely alapján sokszor milliók értékelése segít eldönteni, érdemes-e egy filmet megnézni. Általánosságban elmondható, hogy a legkeményebb kritikus, a közönség által nyolcasnál jobbra értékelt filmek a világ vezető alkotásai.

 

Az előadások ezért nem zajlanak teljesen felhőtlenül, a padok kényelmét bizony sokszor éri kritika. Alapvetően ezek az ülőalkalmatosságok nem azért készültek mintegy fél évszázada, hogy egész estéket töltsünk rajta, viszont a vetítések folyton növekvő közönsége soraiban már vannak egész rutinosak is: megjelentek a szivacsok, kispárnák és plédek, de akadt olyan néző is, aki nyugágyat hozott magával.

 

     július 13. – A tégla (IMDb 8,5 pont)

     július 20. – Egy Gésa emlékiratai (IMDb 7,4 pont)

     július 27. – A pénznyelő (IMDb 6,3 pont)

     augusztus 3. – Bor, mámor, Provance (IMDb 6,9 pont)

     augusztus 10. – Micsoda nő (IMDb 6,9 pont)

     augusztus 17. – Kapj el ha tudsz (IMDb 8,1 pont)

     augusztus 24. – Kincs ami nincs (IMDb 7,2 pont)