Megoldás helyett: a kórházigazgatók szájába adták a felháborodást

Belföldi hírek - szerző: HH

Sorvezetőt készített és kötelezővé tenné a felháborodást az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Irományukat az egészségügyi intézmények vezetőivel irattatná alá, akik így azt fejeznék ki, hogy méltánytalan az egészségügyet ért támadás.

 

A Népszava beszámol róla, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) egy nyílt levelet készített, melynek aláírásával az intézményvezetők kifejezhetik rosszallásukat az egészségügyet ért, bár általuk konkrétan meg nem nevezett igaztalan támadások miatt. A különös ukászt, az egészségügyi ellátást taglaló hírek felszámolását kezdeményező intézkedést a múlt héten Lakatos Márk, az Emmi kommunikációs főosztályának vezetője el is juttatta a címzettekhez.

 

Hangsúlyozzuk, hogy semmilyen mulasztást, hanyagságot vagy embertelenséget nem tűrünk meg intézményeinkben. De ugyanakkor kötelességünk megvédeni munkatársainkat az igazságtalan, nemtelen támadásoktól. Felhívjuk a társadalmi élet és a magyar média minden szereplőjét, hogy hadüzenetek sugározása helyett korrekt tájékoztatással segítsék munkánkat – áll többek között a levélben.