Trafikosokkal keresteti a rendőrség a rablót – fantomkép

Baranya - szerző: HH

A teljesen átlagos személyleírás után fantomképet küldözget a rendőrség a trafikosoknak a feltételezett rablóról. A lakosság segítségét nem kérik, de mi azért mutatjuk.

 

A korábban közzétett semmitmondó rajz és a vidéki trafikokba kiosztott kép között találni némi különbséget. Míg az elsőt csupán a sajtó spontán érdeklődésére bízva tették közzé, a másodikat egy vidéki traffikostól kaptuk: néhány napja azzal vitték oda, hogy őt keresik a pécsi trafikrablás kapcsán. Pécsen ugyanis a nyáron már négy trafikot rabolt ki álarcos elkövető. A gyanú szerint ugyanarról a személyről lehet szó, ám arról nem tudni, hogy miként készülhetett róla rajz.

 

Mivel az eset után a hatóságok csak 10-14 órával állnak a nyilvánosság elé, szemtanú aligha akad, a legvalószínűbb nyom, hogy az elkövető egy óvatlan biztonsági kamera vagy bankautomata környékén veszi le az álarcot – ami felkutatható, ha a menekülés irányára lehet következtetni.

 

A rendőrségnél a közösségi kommunikáció teljes impotenciájával küzd: az elsődleges információk hiánya és a napokkal később kapott, sokszor hazugság határát súroló semmitmondó válasz arra készteti a médiát, hogy saját maguk szerezzék be az információkat, mely sok esetben részletesebb mint a hatóságok által felderített nyom, ám alapvető visszajelzések nélkül közzétételük gyakran a nyomozást is veszélyeztetheti.

 

Ha a bűncselekményekről vagy a bemutatott személy(ek)ről bármit tud, hívja a 06/72/504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett bejelentést tehet az ingyenesen hívható 06/80/555-111 Telefontanú zöld számon, vagy a 107, 112 telefonszámok bármelyikén.