Élményfürdők: 600 millióból dobogós helyre pályázik Seszták városa

Belföldi hírek - szerző: HH

Kisvárdáé lesz az ország harmadik legnagyobb vízi csúszdaparkja. A tervezett 14 csúszdájával a mogyoródi és a hajdúszoboszlói vízi világ alá sorakozik fel.

 

A közbeszerzési hatóság oldalára felkerült pályázati felhívás szerint a győztes pályázónak 14 darab, összesen több mint 1 kilométer hosszban – 1070 méter – kell majd csúszdát építenie, amire 9 hónapja lesz. Az ajánlati felhívásban nem szerepel ár, de a közelben lévő, márciusban napvilágot látott és öt csúszdát számláló mezőkövesdi beruházásról annyit tudni, hogy 600 millió forintos állami támogatásból épül.

 

Tizennégy élményelemével a 26 csúszdát számláló mogyoródi és a 15-tel második helyen álló hajdúszoboszlói után Kisvárdáé lehet az ország harmadik legnagyobb csúszdaparkja. A fejlesztéssel a tíz elemet számláló vásárosnaményi parkot taszítják le a dobogóról, mely alig 25 kilométerre fekszik tőle.

 

A környék egyébként nem szűkölködik további vizes élményparkokban: a 45 kilométerre lévő nyíregyházi élményfürdőben 6, az ugyanolyan messze lévő sárospatakiban 4 csúszda közül választhat a fürdőző.