Zöld úton járnak az óvodások Drávaszabolcson

Életmód - szerző: HH

Ökoparkkal gazdagodtak a legkisebbek Drávaszabolcson. A Dráva Kincse Óvoda kertjében kialakított KölyÖKOparkban fűszernövényekkel és a honos madarakkal ismerkedhetnek meg a gyermekek. 

 

 

Megnyitotta kapuit Drávaszabolcson az az ökopark, amelyhez a Duna-Dráva Cement Kft. Zöld Megoldás-pályázatának keretében 1 millió forinttal járult hozzá. A projekt célja, hogy a gyermekeket a madarak és fűszernövények felfedezésében és a zöld értékek megismerésében is segítsék. A helyi óvoda kertjében kialakított parkban levendula labirintus, érzékelő ösvény, madár megfigyelő állomás és egyéb interaktív eszközök is helyet kaptak.

 

A park hétfői megnyitásán és hivatalos átadó ünnepségén Müller Ádám, a DDC Beremendi Gyárának igazgatója hangsúlyozta, hogy a jövőben is szükség van olyan zöld projektek megvalósítására, amellyel közelebb hozhatjuk a gyermekeket a természeti környezet megismeréséhez.

 

A Duna-Dráva Cement Kft. hat évvel ezelőtt hozta létre a Zöld Megoldás-pályázatot abból a célból, hogy forrást biztosítson olyan fejlesztések, programok finanszírozására, amelyek a Beremendi és a Váci Cementgyár környezetében élők által használt közösségi terek kiépítésére, megszépítésére szolgálnak. A pályázat indulása óta mintegy 45 millió forint támogatást nyújtott különböző projektek megvalósítására a DDC, köztük 4 madárbarát kert kialakítására.

 

A vállalat az idei évben ismét meghirdette pályázatát, amelynek keretében várják a környezettudatosabb életet, a természeti környezet megismerését célzó projekteket.