Kitaibel napok: Kovácshidán ért véget a rendezvénysorozat

Életmód - szerző: HH

Az elmúlt két napban a Kitaibel Projekt Napok zajlottak a harkányi iskolában. A csütörtöki tornatermi vetélkedők után a legizgalmasabb nap pénteken jött, amikor Szaporcára illetve éves túrájuk keretében a kovácshidai tóhoz látogattak a nebulók, rendőri felvezetés mellett.

 

 

Kitaibel Pál születésének 260. és halálának 200. évében a magyar botanikus és kémikus nevét viselő harkányi iskola kétnapos programsorozata pénteken meseolvasással kezdődött a közel félezer tanuló számára; míg az alsósoknak a felsősök mondták el a meséket, addig a nagyobbakat tanáraik szórakoztatták – természetesen nekik való történetekkel. A nap során az iskola valamennyi diákja részt vett a 2017 méteres futáson is.

 

A tízórai után az iskola éves túrája vette kezdetét a 2-8. osztályosok számára, melynek keretében rendőri kísérettel mentek a kovácshidai tó partján álló Pajta Csárdához, ahol játékos sportvetélkedőkkel készültek tanáraik. Az elsős évfolyamok ezalatt a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontba kirándultak. A csoportok ebéd után tértek vissza Harkányba.