E századi technológiát vezet be a posta

Belföldi hírek - szerző: HH

Az Elektronikus Kézbesítési Rendszert (EKR) révén minden ügyfél számára elérhetővé válik a postai könyvelt küldemények követése, megszűnik több papír alapú protokoll.

 

A szolgáltatás a belföldi, nemzetközi ajánlott, tértivevényes levelek és hivatalos iratok nyomkövetését fejleszti, megszünteti a belföldi papíralapú tértivevényt, valamint több csomagküldő szolgálat által másfél évtizede használt rendszerhez hasonlóan az átvételt egy elektronikus eszközön tett aláírással is elég lesz igazolni.

 

A rendszert 2018 nyarán meghatározott településeken kezdik el tesztelni, szeptembertől pedig egyre több település fog bekapcsolódni a használatába.

 

A rendszer kiépítésére írt közbeszerzés során a szoftverek beszerzését, eszközöket, a beüzemelést valamint a használatukhoz szükséges oktatást a Sagemcom Magyarország Kft. nyerte el 3,25 milliárd forintért – derül ki a közbeszerzési értesítőből. Az új rendszerre az EU-s szociális alapból és az ország költségvetésből biztosítanak forrást: az unió 2,4 milliárdot ad rá, a posta további 1,9 milliárdot fordít a projektre.