Fidesz: Soros magyar családok ezreit tette tönkre

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

Soros György rombol, kárt okoz, és magyar családok százezreit sodorta nehéz helyzetbe – jelentette ki Puskás Imre, a Fidesz szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, miután a milliárdos is megszólalt az őt ért vádak ügyében.

 

A kormánypárti politikus azt mondta: a milliárdos spekuláns egész életében mások tönkretételével szerezte vagyonát, törvénytelen spekulációival több 100 ezer magyar devizahitelesnek okozott károkat. A „Soros-terv” és Soros György „nyílt társadalma” megint mások tönkretételéről szól – vont párhuzamot, hozzátéve: ha az elképzelés sikerül, akkor olyan központi politikai-gazdasági hatalom jön létre Európában, amely támogatni tudná a spekulánsokat.

 

Soros György a héten először a 168 óra, majd a Financial Timesnak utasította vissza és cáfolta a nemzeti konzultációba foglalt őt ért vádakat, legutóbb pedig az RTL Klubnak nyilatkozta: kész megvédeni a vádaskodással közvetve is érintett munkatársait.

 

Csontos Csaba, a Nyílt Társadalom Alapítvány budapesti szóvivője a Hír TV-ben adott választ, mely szerint a kormányzati lejárató kampány csak az ország problémáiról próbálja elterelni a figyelmet.