Rekordszámú résztvevőre számítanak a Pécs-Harkány futóversenyen

Helyi - szerző: HH

Kitűzték az idei Pécs-Harkány futóverseny időpontját. A 34. alkalommal megrendezésre kerülő esemény startpisztolya március 4-én dördül el – közölte lapunkkal a szervező, Freier Balázs.

 

A fő szponzor ismét a Decathlon lesz, melynek nevét viseli a verseny. Idén a 25 kilométert teljesítő egyéni vagy váltó futók mellett kerékpárosok is nekiindulnak a távnak. A start a szokásos helyen, a PVSK sportcsarnokánál lesz 11 órakor – kerékpárosoknak 10 perccel korábban – a célkapu a jelenleg zajló egyeztetések függvényében a tavaly kipróbált helyszínen, a harkányi Dráva hotel előtt kerülne felállításra.

 

A január 15-től esedékes nevezéssel kapcsolatos tudnivalók a közösségi oldalon már fent vannak – mondta a szervező, aki idén az elmúlt évi siker kapcsán a tavalyinál is több, mintegy 1200-1300 nevezőre számít 50-80 kerékpáros részvételével. Mint mondta, az indulók száma függ az időjárástól, valamint a versenyre való téli felkészülés lehetőségeitől is.

 

Freier Balázs megjegyezte: tervei között szerepel, hogy jövőre maratoni távot is indítanak, mely Baranyában hiánypótló lenne. A 40 kilométert teljesítők mezőnye Vajszló irányába kerülne, szintén harkányi céllal.

 

A verseny története a hetvenes évekre nyúlik vissza, amikor a Pécsi Vasutas Sport Kör sportolói téli felkészülésük keretében 25 kilométeres távot tűztek ki felmérő gyanánt. Így érkeztek meg az első futók a harkányi fürdő bejáratához. A futóverseny nagy utat járt be, mígnem nyílt rendezvényként a régió egyik meghatározó sporteseménye lett.