Vádat emeltek a szentlőrinci feleséggyilkos ellen

Baranya - szerző: HH

Régóta tartott a közös italozás, ám a család gazdasági okain rendszeresen hajba kaptak. Az októberi vita végzetesnek bizonyult, a férfi csak reggel vette észre, hogy agyonverte a feleségét.

 

A Baranya Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szentlőrinci férfival szemben, aki tavaly áprilisban olyan súlyosan bántalmazta a feleségét, hogy az belehalt a sérüléseibe.

 

A gyilkos és áldozata régóta együtt ivott, ilyenkor együtt részegedtek le. Az italozások során a vádlott rendszeresen szóvá tette feleségének, hogy az az őáltala keresett pénzt alkoholra költi, és nem a kiadásaikat rendezi belőle.

 

2017. április 29-én a vádlott és felesége a nap folyamán ismét iszogattak, majd a vádlott észrevette, hogy pénztárcájából megint egy nagyobb összeg hiányzik. A veszekedés során a férfi ököllel ütlegelni kezdte feleségét, de meg is rugdalta az asszonyt, illetve rátérdelt, rátaposott.

 

Miután abbahagyta a verést, lefeküdt aludni, és csak ébredésekor vetet észre, hogy a felesége meghalt – ekkor értesítette egy hozzátartozóját, illetve a mentőket.

A szakértők megállapították, hogy a sértett halálát a bántalmazás okozta, ami időben elhúzódó volt, a vádlott ugyanis legalább 50-60 alkalommal ütötte illetve rúgta meg a feleségét. Mivel a sérülések jelentős fájdalommal jártak, és a sértettnek az átlagosnál nagyobb szenvedést okoztak, ezért a férfi cselekménye különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésnek minősül, ami miatt akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható – közölte az ügyészség.