Féltucatnyi határidő van az Szja-bevallással kapcsolatban

Gazdaság - szerző: HH

A személyi jövedelmadó (Szja) bevallás határidejeire figyelmeztet a NAV. Mint kiemelik, az 1+1 százalék a bevallástól függetlenül e-Szja felületen, papíralapon is felajánlható.

 

Január 31-ig küldik meg a munkáltatók, kifizetők a dolgozók részére a 2017. évi jövedelmükről szóló összesített igazolást.

 

Február 26. az egyéni vállalkozóknak a WEBNYK, webes kitöltő felületről letöltött 17SZJA bevallás benyújtási határideje. A NAV részükre nem készít adóbevallási tervezetet.

 

Március 15-től érhetőek el az adóbevallási tervezetek az Ügyfélkapun keresztül.

 

Március 19-ig kérhető a NAV által készített bevallási tervezet papíralapú formában. SMS-ben, a NAV honlapjáról elérhető űrlapon, levélben kötetlen formában, az ügyfélszolgálati irodákban személyesen vagy az Általános Tájékoztató Rendszeren keresztül telefonon.

 

Április 30-ig kell benyújtani a Nyilatkozat külföldi illetőségű magánszemély személyijövedelemadó-bevallás benyújtás alóli mentesítéséhez a 2017. adóévre elnevezésű formanyomtatványt.

 

Május 22. az Szja-bevallás benyújtási határidő magánszemélyek, áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek és őstermelők számára.