Kilencven százalék felett termel a mohácsi vágóhíd

Baranya - szerző: HH

Idén mintegy 90 ezer tonna élőállat feldolgozását tervezi a Pick Vágóhíd Holding és a Pick Vágóhíd Kft.-n keresztül Csányi Sándor tulajdonában lévő mohácsi vágóhíd. Az üzemet 2017 májusában Orbán Viktor vendégségében adták át.

 

Jelenleg már több mint 90 százalékos kapacitással működik az MCS Vágóhíd Zrt. tavaly április végén átadott mohácsi üzeme – ezt Pókos Gergely, a létesítmény igazgatója közölte. Részletezte: jelenleg heti 16-17 ezer normál súlyú sertést, továbbá 800-1000 közötti nagysúlyú disznót és kocát vágnak egy műszakban. A vágóhíd mintegy 700 saját munkavállalót foglalkoztat, a létesítményben mintegy 30 állatorvos és állatorvosi szaksegéd dolgozik a Baranya Megyei Kormányhivatal alkalmazásában, a vállalkozók által üzemeltetett kiszolgáló egységek további mintegy 70 embernek biztosítanak munkát.

 

Beszámolt arról is, hogy a teljes termelés 25-30 százaléka az Európai Unión kívüli országokba – Japánba és Hongkongba – irányul, de a kínai piacra való belépést is tervezi a cég.

 

A normál súlyú sertések 70-75 százalékát a Bonafarm sertéságazatától és a több mint száz Bonafarm integrációs partnertől szerzik be, a fennmaradó mennyiséget független termelőktől vásárolják, legnagyobb részt Baranya, Tolna és Somogy megyékből. Az MCS Vágóhíd Zrt. honlapján korábban közzétett összefoglaló szerint az új mohácsi vágóhíd látja el húsalapanyaggal a Pick Szeged Zrt.-t.