Hat egyéni szám mellett harkányi váltóért is drukkolhatunk a Diákolimpián

Helyi - szerző: HH

A vasárnap tartott megyei döntőn a Harkányi Diáksport Egyesület (HDSE) váltója mellett az egyéni számokban is szépen teljesítettek az úszók, így eldőlt, kik jutnak tovább a március végén Hódmezővásárhelyen megrendezésre kerülő Diákolimpia országos versenyére.

 

Élete első diákolimpiáján vett részt és szép teljesítményt nyújtott Weimert Ádám, Kuszinger András, Erdő-Bonyár Marcell, Gyócsi-Nemes Attila, Bachmann Bercell, Ábel Botond és Gergő, Erszény Petra és Roland – jelezte Nemes János edző.

 

A megmérettetésen Kuszinger Áron, Nagy Ákos, Fischer Barnabás és Fekete Zalán alkotta 4×50 méteres gyorsváltó első helyen végzett, így kvalifikálta magát a Diákolimpiára. Ezüstérmes lett a 4×50 méteres gyorsváltónk Boross Zsombor, Nemes János, Kuszinger Márton és Lukács Botond összeállítása.

 

A dobogó legfelső fokára állhatott fel Spándli Dominik és Sipos Dominik egyaránt 100 méter gyors és hátúszásban. Krutek Csenge a 100 méter mellúszásban szerzett aranya mellé a gyors úszásnem ezüstérmét is magáénak tudhatja. Egy aranyat és egy bronzérmet hozott haza Horváth Ágnes is, az előzőt 100 méter gyorson, míg ez utóbbit mellúszásban.

 

Ahmann Bence 100 gyorson másodikként, 50 mellen harmadikként ért célba, Kuszinger Áron pedig ezüstérmet nyert 100 háton, míg mellen negyedik lett. Fekete Zalán 100 mellen 3., gyorson 5. lett.

 

A kisebbek versenyében Várnai Petra kiváló úszással 50 gyorson ezüst, mellen bronzérmet szerzett. Barkó Kincső, Fedelevits Lora és Boros Alíz pontszerző helyen végzett.