Heten haltak meg négy nap alatt az utakon

Baranya - szerző: HH

A hosszú hétvégén 126 személyi sérüléssel járó közúti balesethez hívtak rendőrt, melyből 6 halálos kimenetelű volt. További 29 súlyos, 91 pedig könnyű sérüléssel végződött. Ittas vezetés miatt 66 sofőrrel szemben intézkedtek.

 

Halálos baleset történt a 31-es főúton Szentmártonkátánál. Fotó: Lakatos Péter, MTI

 

Meghalt egy ember, miután autójával lesodródott az úttestről, és egy út menti ház falának ütközött a kaposvári Berzsenyi utcában péntek éjjel.

 

Összeütközött két autó a 6-os főúton Szekszárd és Kakasd között péntek éjjel, a balesetben egy ember a helyszínen meghalt.

 

Ugyanezen az estén kisbusz személyautóval összeütközött Budapesten. A balesetben két ember meghalt, öt gyermek és két felnőtt megsérült.

 

Halálos baleset történt péntek este Hajdúnánáson is: túl gyorsan haladt az a személygépkocsi, ami egy jobbra ívelő kanyarban megcsúszott és egy vízelvezető árokba csapódott. A balesetben a jármű vezetője könnyű, míg utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítása során életét vesztette. A sofőrt előállították a hajdúnánási rendőrkapitányságra, mivel a szonda szerint ittas volt.

 

Szombat este lesodródott az útról egy autó a 31-es úton Szentmártonkáta közelében. A többször felboruló Mercedes sofőrje a helyszínen meghalt.

 

Szombat este egy autó Hernád külterületén biciklist gázolt el, a kerékpáros a helyszínen meghalt.

 

Rendõr helyszínel az összetört kisbusz mellett a Budaörsi úton. Fotó: Mihádák Zoltán, MTI