Több száz baleset, tíz halott a hosszú hétvégén

Belföldi hírek - szerző: HH

A hosszú hétvége sem múlt el balesetek nélkül. Az elmúlt 120 órában 263 személyi sérüléssel járó balesethez hívtak rendőrt, ezek közül 9 halálos kimenetelű volt, 10 életet követelve. További 75 súlyos, 179 pedig könnyű sérüléssel végződött. Ittas vezetőből 72 darabot találtak.

 

Tűzoltók, rendőrök és mentők az Üllői út és a ferihegyi út találkozásánál. Fotó: Mihádák Zoltán, MTI

 

Letért az úttestről és fának ütközött a Komárom-Esztergom megyei Tarján és Vértestolna között péntek este egy autó, vezetője, egy 48 éves férfi meghalt.

 

Kamion és mikrobusz ütközött Kisújszállás határában szintén pénteken. A balesetben két ember életét vesztette.

 

Szombaton Harkány határában száguldott át egy motoros a körforgalmon, a súlyos sérültet mentőhelikopter szállította kórházba.

 

Meghalt egy ember a Veszprém megyei Noszlop és Bakonygyepes közt is, ahol műszaki hiba miatt álló autóbusznak ütközött egy személygépkocsi szombat este.

 

Meghalt az a motoros vasárnap, aki Mosonmagyaróváron egy személygépkocsival ütközött össze.

 

Árokba borult egy személyautó hétfőn Ráckeve mellett, vezetője a helyszínen meghalt, utasa megsérült.

 

Szintén hétfőn az Üllői út és a ferihegyi gyorsforgalmi út találkozásánál oszlopnak hajtott egy személygépkocsi, idős vezetője a helyszínen meghalt.

 

Veresegyházán az árokba hajtott egy személygépkocsi, és villanyoszlopnak ütközött. Az utasok egyike a helyszínen meghalt, ketten könnyebben megsérültek.

 

Az út melletti szakadékba borult egy kisbusz Komárom-Esztergom megyében, a bajóti pincesoron keddre virradó éjszaka. A jármű utasai közül egy ember a kisbusz alá szorult és életét vesztette.

 

Kedd délelőtt egy autó csapódott Szabadegyházán a Pécsre tartó Intercity oldalának a jól működő fény- és félsorompó ellenére. A pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók vonultak ki a balesethez, és segítették a két sérült ellátását, akik életét már nem lehetett megmenteni. A vonaton nem sérült meg senki.