Kilenc sérüléssel járó baleset volt hétvégén Baranyában

Baranya - szerző: HH

Kalandokkal voltak teli hétvégén a megye útjai. Halálos baleset nem történt, de felelőtlen és meggondolatlan sofőrből bőven akadt.

 

Péntek reggel 6 óra körül egy személygépkocsi lesodródott az úttestről, majd árokba hajtott, és az oldalára borult Pécsudvard és Pécs között. Az autót utasa könnyebben sérült.

 

Ugyanezen a napon fél tizenkettőkor egy motoros szenvedett könnyebb sérüléseket, amikor Pécsen, a Megyeri úton az előtte megálló autó miatt fékezett, de elvesztette uralmát a kétkerekű felett és elvágódott.

 

Fél egykor is vonultak a rendőrök, mert meg akart fordulni, de összeütközött egy szemből érkező autóval egy személygépkocsit vezető nő Patapoklosi közelében. A balesetben ketten könnyebben megsérültek.

 

16 óra körül egy gyermeket sodort el gépkocsijával egy sofőr a szigetváron. A kicsi könnyű sérüléssel úszta meg az esetet.

 

Könnyű sérüléseket szenvedett, ám a szonda is jelzett annál a sofőrnél, aki szombat hajnalban megcsúszott személygépkocsijával az úttesten, majd egy ház falának ütközött Pécsen, a Hungária úton. A hétvége első súlyos sérülése negyed négy után történt, amikor egy férfi Nagytótfalun dobta el magát motorjával.

 

Nem sokkal később, 17 órakor letért az útról motorkerékpárjával, nekiütközött a szalagkorlátnak, majd az ütközés következtében a motorról a szalagkorláton is átesett egy férfi óra körül a 6604-es számú úton, Pécs közelében. Súlyosan sérült.

 

Letért az úttestről, majd balra rántotta a kormányt és átment a szemközti sávba, végül árokba hajtott egy nő autójával vasárnap délután Sásd közelében. A szemből érkező jármű vezetője az ütközés elkerülése érdekében lehúzódott az úttestről, és egy betonhídnak ütközött. Egy könnyebb sérülés lett a páros mutatvány vége.

 

Ugyanezen a napon 18 óra 40 perckor Mohácson, a Felső-Dunasor utcában egy autót előzött személygépkocsijával egy férfi, azonban járművével megcsúszott, és előbb egy vele azonos irányba haladó másik gépkocsival, majd egy út szélén parkoló autóval is összeütközött. A könnyű sérüléseket szenvedő gépkocsivezető végül egy ház kapuját kidöntve állt meg. Vele szemben még a drogfogyasztás gyanúja is fennállt, miután megcsapkodta az egyik őt ellátó mentőst.