Egy hét a gyermekáldásé Harkányban

Helyi - szerző: KT

Az idei esztendő az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által szervezett Családok éve jegyében telik, így ehhez igazodva szervezték meg azt a programsorozatot Harkányban, mely a gyermekáldás szempontjából hasznos tudnivalókat, tanácsokat hivatott közvetíteni.

 

 

A Gyermekáldás hete programsorozat lényege, hogy a harkányi gyógyvíz klinikailag igazolt gyógyhatásait felhasználva kikapcsolódást és szakmai programokat nyújtson olyan pároknak, akik nem ismerhették meg eddig a gyermekáldás örömét – fogalmazott Kiss-Kálmán Éva a rendezvény hétfői megnyitóján.

 

Korábban Böjte Csaba hozta el a csíksomlyói szűzanyát és tartott a gyermekáldásért imát – emlékeztetett a programok egyik fő szervezője, jelezve, az idei hét is megannyi érdekes eseményt rejt. Rámutatott: Harkány a természeti adottságaival, a fürdőben valamint a kórházban elérhető kezeléseivel élen jár a gyermekáldás megsegítésében, ezen felül a héten váltott fürdőbelépő áráért számos szakmai program várja a résztvevőket pszichológusok, elismert, neves orvosok, előadók és művészek révén.

 

A megnyitó napjának estéjén Katica és a Parola együttes előadásával kezdődött a programok sora, de az egy hét alatt jazz est, Bagdi Bella koncert, hegedűest valamint latin táncest is segít a lazításban. Az előadók sorában egyebek mellett dr. Magyar Lórántot és dr. Magyar Évát, dr. Antritter Zsófia nőgyógyászt, Preisendorf Renáta teológust, dr. Nusser Nórát, a Harkányi Psoriasis Centrum orvosigazgatóját valamint Varga Katalin meddőségi mentálhigiénés szakembert is köszönthetik az érdeklődők.