Szeptemberben már működhet a pogányi repülőgyár

Baranya - szerző: KT

A kétezer négyzetméteres csarnok mellett egy ötezer négyzetméteres üzem felállítását is bejelentették szerda délelőtt, a Pogányban épülő Magnus Aircraft repülőgépgyár bokrétaünnepén.

 

 

A Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyára a nyár végére készülhet el – jelezte Boros László vezérigazgató a beruházás helyszínén, ahol az épület legmagasabb pontjára a hagyományok szerint koszorút tűztek.

 

Az 5,16 milliárd forintos beruházással felépülő létesítmény alapkövét még augusztus végén rakták le, a munkálatok tavasszal kezdődtek a pogányi reptér mellett. Első ütemben egy 2000 négyzetméter alapterületű összeszerelő-üzemet és irodaépületet alakítanak ki. A kormány a beruházáshoz kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt.

A létesítményben több mint száz embernek adnak majd munkát és évente legalább 200 repülőgépet fognak gyártani.

 

A pécs-pogányi helyszín mellett a barátságos környezet miatt döntöttek, és mint Tarány Gábor fogalmazott, szeretnének büszkén magyar terméket előállítani. A vállalat elnöke bejelentette, hogy az összeszerelő üzem elkészültét követően, a beruházás második ütemében egy 5000 négyzetméteres kompozitüzem építését is tervezik.

 

Dragovácz Ágnes, Pogány polgármestere jelezte, a beruházásnak köszönhetően Pogányban gyakorlatilag megszűnik a munkanélküliség.