Azért a víz az úr: rövid pórázra fogták a kozármislenyi polgármestert

Baranya - szerző: HH

Megelégelte Kozármisleny testülete, hogy a polgármesterük másként hajtja végre az általuk hozott döntéseket és ezért olyan intézkedéseket vezettek be, melyekkel jelentősen megnyirbálták a város első számú közszolgájának lehetőségeit.

 

 

Dr. Bíró Károly, Harkány volt jegyzője – akiről külön stábtag hivatott a testületi üléseken közeli felvételeket készíteni – az utolsó választások óta független polgármesteri tisztséget tölt be Kozármislenyben. A testület néhány kifogásolható döntése után tett neki keresztbe: egyebek mellett az önkormányzat általa is hajtott terepjáróját a mezőőröknek adta használatba, aláírási jogkörét százezer forintra korlátozta, valamint egy pályázattal kapcsolatos döntési jogkörét is megvonták.

 

A döntések hátterében az áll, hogy Bíró egy EFOP-os pályázatnál nem azzal kötött szerződést, aki a pályázatért dolgozott és előkészítette, valamint egy kutyás szervezetnek a határozat ellenére csak a második félévben akart folyósítani a korábban megítélt támogatást.

 

A testületi ülésen – melyen a korlátozásokat tárgyalták és megfoghatatlan célzások is elcsattantak – Feleki Attila független képviselő lemondott: mint kijelentette, nem tud a továbbiakban együtt dolgozni Bíróval.